Deripaskat aidanud Briti ärimees astus kohtu ette

Copy
Vene oligarh Oleg Deripaska.
Vene oligarh Oleg Deripaska. Foto: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP/Scanpix

Briti ärimees Graham Bonham-Carter, kes on USA-s tagaotsitav süüdistatuna Vene oligarhi Oleg Deripaska abistamises sanktsioonidest möödahiilimisel, kavatseb kohtus väita, et Suurbritannia ei olnud kõnealusel ajal Deripaskale sanktsioone kehtestanud.

Briti võimud vahistasid Bonham-Carteri oktoobris, kui USA justiisministeerium esitas talle süüdistuse Deripaska abistamises sanktsioonidest möödahiilimisel. Kautsjoni vastu vabastatud Bonham-Carter ilmus esmaspäeval Westminsteri kohtusse eelistungile, kus kinnitas oma nime, sünniaja ja aadressi.

Bonham-Carteri advokaat Gavin Irwin ütles kohtule, et ei ole kindel, et sanktsioonide rikkumine on väljaandmist võimaldav kuritegu, kuna Suurbritannia ei olnud «isikule, keda väidetavalt abistati», tol hetkel veel sanktsioone kehtestanud.

Väljaandmisistung toimub järgmise aasta 22. ja 23. mail.

Washington süüdistab Bonham-Carterit vandenõus Deripaskale kehtestatud sanktsioonide rikkumiseks. USA justiitsministeeriumi sõnul oli Bonham Carter seotud enam kui miljoni dollari ulatuses ebaseaduslike ülekannetega Deripaska kasuks.

Septembris esitas USA Deripaskale, tema elukaaslasele ja veel kahele isikule süüdistuse seoses skeemiga USA kodakondsuse saamiseks Deripaska kahele lapsele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles