Kabuli rünnakust šokeeritud Hiina mõistis hukka igasuguse terrorismi (4)

Copy
Kabulis 12. detsembril äärmusrühmituse Islamiriik rünnaku alla sattunud hotell.
Kabulis 12. detsembril äärmusrühmituse Islamiriik rünnaku alla sattunud hotell. Foto: WAKIL KOHSAR / AFP / SCANPIX

Hiina teatas täna, et on «šokeeritud» ohvritega rünnakust Kabuli hotellile, kus tavatsevad käia hiina ettevõtjad, öeldes, et viis nende kodanikku sai haavata.

«See terrorirünnak on põlastusväärne ning Hiina on sügavalt šokeeritud. Me seisame kindlalt vastu terrorismi kõigile vormidele... Väljendame leina Afganistani sõjaväepolitseinikule, kes suri, ja väljendame kaastunnet vigastatutele,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Wang Wenbin.

Vähemalt kolm inimest sai surma, kui relvastatud mehed sisenesid eile Afganistani pealinna ühte hotelli, kus pealtnägijate sõnul kärgatas mitu plahvatust ning kostis tulistamist.

Rünnaku tunnistas omaks terroristlik liikumine Islamiriik.

«Niipalju kui me teame, sai viis Hiina kodanikku vigastada selles terrorirünnakus ning mitu Afganistani sõjaväelast ja politseinikku sai samuti surma,» ütles Wang.

Ta lisas, et Hiina suursaatkond Afganistanis oli palunud islamiliikumise Taliban režiimil vigastatute päästmiseks vahendeid mitte säästa, uurida põhjalikult vahejuhtumit, tuua terroristid kohtu ette ning rakendada täiendavaid meetmeid Hiina kodanike julgeoleku tagamiseks Afganistanis.

Talibani võimude esindajad väidavad, et on alates mullu augustist, mil nad võimule naasid, suutnud julgeolekuolukorda märkimisväärselt parendada. Sellele vaatamata on esinenud küllaldaselt plahvatusi ja muid liiki rünnakuid, millest suure osa on omaks võtnud Islamiriik.

Wangi sõnul siirdusid saatkonna töötajad eile sündmuskohale abi osutama.

Ta märkis veel, et Peking hindab Afganistani julgeolekujõudude tööd Hiina kodanike päästmisel.

Samuti meenutas ta Hiina kodanikele, et välisministeeriumi soovitus on lahkuda Afganistanist esimesel võimalusel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles