Soul: Põhja-Korea tulistas kaks ballistilist raketti Jaapani merre (1)

Copy
Lõunakorealased jälgivad Souli raudteejaama paigutatud teleekraanilt uudist Põhja uuest raketikatsetusest.
Lõunakorealased jälgivad Souli raudteejaama paigutatud teleekraanilt uudist Põhja uuest raketikatsetusest. Foto: Yonhap/EPA/Scanpix

Põhja-Korea tulistas täna kaks ballistilist raketti Jaapani merre, teatasid Lõuna-Korea relvajõud.

Lõuna-Korea kindralstaabi teatel tuvastasid nad kaks ballistilist raketti, mis tulistati Põhja-Pyongani provintsi Tongchang-ri piirkonnast.

Raketid tulistati kell 11.13 ja 12.05 Idamerre, ütles kindralstaap, kasutades Jaapani mere teist nime.

«Meie relvajõud on tugevdanud seiret ja valvsust ning teevad koostööd Ühendriikidega ja säilitavad täieliku valmisoleku,» lisas kindralstaap.

Jaapani kaitseministeeriumi andmetel lendasid raketid umbes 500 kilomeetrit ja saavutasid 550 kilomeetri kõrguse.

«See ohustab meie riigi, regiooni ja rahvusvahelise kogukonna rahu ja julgeolekut ning on täiesti vastuvõetamatu,» ütles asekaitseminister Toshiro Ino.

Jaapani ringhääling NHK teatas viitega valitsusallikatele, et raketid kukkusid alla väljaspool Jaapani eksklusiivset majandustsooni.

Rakett tulistati kolm päeva pärast seda, kui Põhja-Korea katsetas uue strateegilise relva võimsat tahkekütusega mootorit.

Põhja-Korea on viimastel kuudel katsetanud mitut tuumavõimekusega ballistilist raketti, nende seas novembris oma suurima tegevusraadiusega mandritevahelist ballistilist raketti Hwasong-17, milles võib kasutada mitut lõhkepead.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles