Venemaal Belgorodis on väidetava Ukraina rünnaku tõttu ohvreid (4)

Copy
Välavõte War Monitori Twitterisse postitatud videost, kus on väidetavalt näha rünnaku tagajärgi Belgorodis.
Välavõte War Monitori Twitterisse postitatud videost, kus on väidetavalt näha rünnaku tagajärgi Belgorodis. Foto: WarMonitor/Twitter

Venemaa Belgorodi oblasti kuberneri väitel avasid Ukraina väed piirkonna pihta tule, mille tagajärjel on ohvreid.

«Meie õhutõrjesüsteem töötas Belgorodi ja Belgorodi oblasti kohal. Praegu on teada neli ohvrit. Meditsiinimeeskonnad toimetasid nad haiglasse. Olen sündmuskohal. Täpsem teave tuleb hiljem,» kirjutas oblasti juht Vjatšeslav Gladkov oma Telegrami-kanalis.

Hiljem ütles ta, et Belgorodi ohvrite vigastused on keskmiselt rasked.

«Keskmise raskusastmega kannatanuid on neli. Rääkisin kahega kohapeal. Üht meest tabasid selga killud, naise nägu sai vigastada. Imekombel kaks last selles majas kannatada ei saanud,» seletas ta.

Ta lisas, et osutatakse kogu vajalikku arstiabi.

«Samuti on mikrorajoonis Lutš purunenud klaasid neljal korterelamul. Ka erasektoris on erinevaid kahjustusi esialgsetel andmetel 14 elumajal ja üheksal autol. Kõik operatiivteenused toimivad,» kirjutas kuberner.

NEXTA teatas, et Belgorodis tabati linnufarmi ning et levivad teated kahest hukkunust.

«Kahjuks on üks hukkunu ja üks vigastatu. Kannatada on saanud linnufarm. Sõitsin sündmuskohale,» ütles kuberner.

Tema sõnul on mürsutulel Belgorodi oblastis tagajärjed.

Sotsiaalmeedias levivad pildid suitsust Belgorodi elamurajoonis ning majade ja autode purunenud akendest. Linna elanikud on väidetavalt saanud tekstisõnumi, mis hoiatab pommitamise eest ning kutsub kohalikke minema oma keldritesse.

Belgorodi oblasti piirialasid on Ukraina poolelt tulistatud alates 24. veebruarist, mil Venemaa Ukrainale kallale tungis, kirjutas Interfax, lisades, et tsiviilelanikkonna hulgas on surnuid ja haavatuid. Belgorodi oblastist endast on Venemaa pommitanud Ukraina alasid. 

Mitmetes piiriäärsetes asulates on kehtestatud eriolukord.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles