POSTIMEES UKRAINAS ⟩ Bahmut valmistub tänavalahinguteks

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik, Bahmut
Copy
Vanaema Ljubov ja lapselaps Ljubov saavad Bahmutis Eesti MTÜ Slava Ukraini toodud humanitaarabi - kasti toiduainete, hügieenitarvete ja taskulambi ning küünaldega, samuti sooja teki. Nende taga on näha Ukraina sõjaväelased, kes valmistuvad lahinguteks linnas.
Vanaema Ljubov ja lapselaps Ljubov saavad Bahmutis Eesti MTÜ Slava Ukraini toodud humanitaarabi - kasti toiduainete, hügieenitarvete ja taskulambi ning küünaldega, samuti sooja teki. Nende taga on näha Ukraina sõjaväelased, kes valmistuvad lahinguteks linnas. Foto: Jaanus Piirsalu

Ida-Ukrainas käivad teravamad lahingud Bahmuti linna pärast, kus Ukraina üksused valmistuvad juba aktiivselt tänavalahinguteks.

Bahmutis võib korduda Sjeverodonetski linna stsenaarium, kus käisid nädalad verised tänavalahingud, kuni Ukraina armee taandus soodsamatele positsioonidele, et säästa oma sõdurite ja linnaelanikeelusid.

Postimees käisviimati Bahmutis viis nädalat tagasi. Siis oli rindejoon veel mõned kilomeetrid linnast eemal, aga nüüd on Vene üksused juba kahes suunas linna sisse tunginud.

Ukraina sõdurid rääkisid Postimehele eile, et lõunasuunast on Vene üksused jõudnud kesklinnast 1,5-2 kilomeetri kaugusele. Lõunas on Vene üksused ületanud ka juba linna poolitava Bahmutka jõe. Samuti on Vene üksused kesklinnale lähemale tulnud ka idasuunas: umbes kilomeetri võrra võrreldes novembriga.

Ukraina sõjaväelased Bahmutis ühes humanitaarabi jagamise punktis.

Jaanus Piirsalu

Kui novembris oli linnas sees näha vähe Ukraina sõjaväelasi - peamiselt liikusid linnas sõjaväepatrullid -, siis nüüd on Bahmutis näha väga palju Ukraina sõdureid. Osa neist valmistavad ette juba positsioone linnalahinguteks. Rajatud on palju tankitõkkeid tänavatele ning tõkkekraave mööda kesklinna haljasalasid.

Linnas liigub ringi palju ukrainlaste soomustehnikat. Pommitamise kaja on linnas nii pidev, et kohalikud ei pane seda enam tähelegi, kui just suurtükimürsud või miinid päris lähedale ei lange.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles