Hiinas kuhjuvad piirangute tühistamise järel koroonasurmad

Postimees
Copy
Kaitseülikondades töötajad transpordivad kirstus surnukeha matusebüroo juures Pekingis.
Kaitseülikondades töötajad transpordivad kirstus surnukeha matusebüroo juures Pekingis. Foto: Alessandro Diviggiano / Reuters / Scanpix

Paari nädala eest ranged sulgemismeetmed lõpetanud Hiinas on nüüd linnatänavad ulatusliku Covid-19 puhangu tõttu tühjad, tekkinud on laialdane raviminappus ja väidetavalt kasvab pealinnas Pekingis kiiresti viirusesurmade hulk.

Ametlikult pole Hiina teatanud ühestki Covid-19 põhjustatud surmast alates 7. detsembrist, mil võimud tühistasid pärast ootamatult suureks paisunud meeleavaldusi viiruse leviku tõkestamiseks kehtestatud piirangud. Sellega koos peatati ka inimeste massiline testimine, mis on seadnud kahtluse alla nakatumisi puudutava info õigsuse. Eile teatas Hiina ainult 2097 uuest sümptomaatilisest Covid-19 juhtumist.

Samal ajal on Hiinas ametliku info puudumise tõttu saanud laialdast tähelepanu nime Chenqin all esinev amatöörstatistik, kes internetiotsinguid analüüsides hindas, et läinud reedel oli riigis umbes 40 miljonit uut koroonajuhtu ning laupäeval oli nakatunud 39 protsenti Pekingi elanikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles