Venemaa ja Hiina korraldavad Ida-Hiina merel ühise mereväeõppuse

Copy
Vene ja Hiina mereväe ühisõppus. Foto on illustratiivne.
Vene ja Hiina mereväe ühisõppus. Foto on illustratiivne. Foto: China Daily / Reuters / Scanpix

Venemaa ja Hiina korraldavad 21.-27. detsembrini Ida-Hiina merel raketi- ja suurtükilaskmisega laevastikuõppuse, teatas täna Venemaa kaitseministeerium.

«Vaikse ookeani laevastiku sõjalaevade üksus läks Vladivostokist merele, et osaleda Vene-Hiina ühisel laevastikuõppusel Merekoostöö-2022, mis toimub 21.-27. detsembrini Ida-Hiina merel,» ütles ministeerium avalduses.

Vene sõjaväelaste teatel on õppuse aktiivse osa ajal kavas ühised raketi- ja suurtükilaskmised ja ühised allveelaevavastased operatsioonid koos relvade praktilise kasutamisega.

«Õppuse põhieesmärk on tugevdada Venemaa ja Hiina merekoostööd, säilitada Aasia-Vaikse ookeani piirkonnas rahu ja stabiilsus,» teatas Venemaa kaitseministeerium.

«Lisaks laevastikukomponendile osalevad õppusel Vaikse ookeani laevastiku ja Hiina Rahvavabastusarmee laevastiku lennukid ja helikopterid,» seisis teates.

Venemaad esindavad õppustel Vaikse ookeani laevastiku lipulaev ristleja Varjag, fregatt Maršal Šapošnikov, korvetid Venemaa Föderatsiooni Kangelane Aldar Tsõdenžapov ja Soveršennõi.

Hiina Rahvavabastusarmee merejõududest kaasatakse kaks hävitajat, kaks patrull-laeva, lõimitud varustuslaev ja diiselallveelaev, teatas Venemaa kaitseministeerium.

Esimesed Venemaa ja Hiina laevastiku manöövrid toimusid Shanghai Koostööorganisatsiooni laevastikuõppuste raames 2005. aasta augustis Kollasel merel.

Ühisõppust Merekoostöö on korraldatud alates 2012. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles