Parlamendisaadik: Iisrael pole valmis sõja tagajärgedeks

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisrael asus 2010. aastal võimaliku bioloogilise või keemiarünnaku jaoks kodanikele uusi gaasimaske jagama.
Iisrael asus 2010. aastal võimaliku bioloogilise või keemiarünnaku jaoks kodanikele uusi gaasimaske jagama. Foto: SCANPIX

Iisrael on täielikult ette valmistamata võimaliku sõjalise rünnaku tagajärgedeks, teatas juudiriigi parlamendisaadik.

Knessetis kodurinde ettevalmistuste komisjoni juhtiv Zeev Bielsky ütles AFP-le, et Iisraeli valitsus on tegutsenud hoolimatult, sest riigil napib massiliselt gaasimaske ja pommivarjendeid.

«Praegu on vaid 60 protsendil iisraellastest – 4,5 kuni viiel miljonil inimesel – gaasimaskid,» ütles ta. Lisaks puudub umbes 400 000 majapidamisel juurdepääs pommivarjendile.

«Peame iga hetk olema valmis igaks võimalikuks stsenaariumiks ja praegu oleme täiesti ette valmistamata,» sõnas opositsioonierakonda Kadima kuuluv Bielsky.

Bielsky sõnul on probleemis süüdi valitsus, mis pole eraldanud piisavalt raha kahele Iisraeli vabrikule, mis gaasimaske toodavad. Arvestades praegusi pingeid regioonis – ülestõusu keemiarelvi omavas Süürias ja sõjatrummide põrinat Iraani tuumaprogrammi asjus –, on tema hinnangul andestamatu, et paljud kodanikud on kaitseta.

Iisraeli valitsusametnikud näevad olukorras süüd üksteisel – kaitseministeerium teatas, et on palunud rahandusministeeriumilt gaasimaskideks raha juurde, rahandusministeerium aga eitab, et keegi neile sellise palve on esitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles