ÜLEVAADE ⟩ 6. jaanuari vägivald võib viia Trumpi kohtu ette (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Donald Trump vabariiklaste üritusel Põhja-Carolinas. 
Donald Trump vabariiklaste üritusel Põhja-Carolinas. Foto: JONATHAN DRAKE/REUTERS/Scanpix

​Kapitooliumi mässu uuriv Kongressi 6. jaanuari komitee esitas justiitsministeeriumile soovituse alustada endise presidendi Donald Trumpi suhtes kriminaalmenetlust.

Kaheksateist kuud kestnud parteiülese komitee juurdluse järel kiitsid selle liikmed heaks juhtumi üleandmise justiitsministeeriumile ja soovitasid sellel alustada Trumpi suhtes kriminaalmenetlust. Komisjon süüdistab Trumpi mässu õhutamises ja valitsusevastases vandenõus seoses tema katsetega tühistada 2020. aasta presidendivalimiste tulemus.

«Komitee usub, et leidub enam kui küllaldaselt tõendeid kriminaalmenetluseks endise presidendi Trumpi suhtes seoses nende aitamise ja toetamisega, kes olid Kapitooliumil seotud vägivaldse rünnakuga Ühendriikide vastu,» lausus kongresmen Jamie Raskin pärast komitee viimast avalikku istungit.

«Komiteel on kogunenud märkimisväärne tõestusmaterjal, et president Trump kavatses katkestada meie põhiseadusliku võimu rahumeelse üleandmise. Presidendil on põhiseaduse järgi esmane kohustus kindlustada seaduste ustav täitmine. Mitte miski ei saaks olla selle kohustuse suurem reetmine kui aidata kaasa mässule põhiseadusliku korra vastu,» lisas Raskin.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles