ÜLEVAADE Saksa sõjavägi sai Puma katastroofiga uue löögi (8)

Christopher Aloe
, toimetaja
Copy
Saksamaa kaitseministrile Christine Lambrechtile demonstreeriti jalaväe lahingumasinat Puma tänavu 7. veebruaril. 
Saksamaa kaitseministrile Christine Lambrechtile demonstreeriti jalaväe lahingumasinat Puma tänavu 7. veebruaril. Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS/Scanpix

Nädalavahetusel toimunud õppused, mille käigus esines 18 uuel Saksa sõjaväe lahingumasinal Puma rikkeid, on järjekordne hoop Saksamaa Bundeswehri ja kaitsetööstuse usaldusväärsusele.

Bundeswehri varustuse seisukord on juba pikka aega muret tekitav: Saksamaa sõjavägi ja kaitsetööstus on olnud rambivalguses lugudega remonti vajanud tankidest ja helikopteritest, relvadest, mis kuuma ilmaga ei toimi, sõduritest, kes peavad treenima külmas vastava varustuseta, ja ebapiisavast laskemoonavarust.

Viimase õppuse ajal ilmnesid tehnilised rikked NATO kiirreageerimisjõudude 37. tankitõrjegrenaderide brigaadi kõigil 18 kõrgtehnoloogilisel jalaväe lahingumasinal Puma, mis pidid välja vahetama 50 aastat vana Marderi. Ajakiri Spiegel viitas 10. soomusdiviisi kindralmajor Ruprecht von Butleri meilile, kus kindral võrdles masinate operatiivvalmidust loteriiga.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles