Nepal vabastab kurikuulsa Prantsuse sarimõrvari Charles Sobhraji (1)

Copy
Sel 2014. aasta 12. juunil Bhaktapuris tehtud fotol toimetab Nepali politsei Prantsuse sarimõrvari Charles Sobhraji ringkonnakohtusse istungile, kus arutati Kanada seljakotireisija Laurent Ormond Carriere'i mõrva.
Sel 2014. aasta 12. juunil Bhaktapuris tehtud fotol toimetab Nepali politsei Prantsuse sarimõrvari Charles Sobhraji ringkonnakohtusse istungile, kus arutati Kanada seljakotireisija Laurent Ormond Carriere'i mõrva. Foto: PRAKASH MATHEMA / AFP / Scanpix

Nepali ülemkohus väljastas kolmapäeval korralduse vabastada vanglast Prantsuse sarimõrtsukas Charles Sobhraj, kes tappis 1970-ndatel aastatel Aasias arvukalt inimesi ja kellest on Netflix loonud draamasarja «The Serpent» (i.k. - madu).

Ülemkohtu kohaselt tuleb 78-aastane Sobhraj, kes on viibinud Himaalaja vabariigi vanglas alates 2003. aastast kahe Põhja-Ameerika turisti tapmise eest, vabastada tervislikel põhjustel, selgub AFP-le näha antud otsuse koopiast.

«Tema lõputult vangis hoidmine ei ole kooskõlas vangi inimõigustega,» öeldi otsuses.

«Kui tema suhtes ei ole käimas teisi menetlusi tema vangis hoidmiseks, annab kohus korralduse ta täna vabastada ja saata ta 15 päeva jooksul tagasi oma riiki.»

Sobhrajil oli vaja südameoperatsiooni ja tema vabastamisel lähtuti seadusest, mis lubab voodihaigete vangide vabastamist, kui nad on kandnud ära kaks kolmandikku oma karistusest.

Kurikuulus mõrvar vabastatakse Katmandu keskvanglast tõenäoliselt neljapäeval, ütles vanglaametnik AFP-le.

Enne vabanemist peab ta ilmuma veel madalama astme kohtusse, kus tuleb täita õiguslikud formaalsused, lisas ametnik.

Sobhraj hakkas 1970. aastatel pärast rasket lapsepõlve ja vanglakaristusi Prantsusmaal mööda maailma reisima ja jõudis välja Tai pealinna Bangkoki.

Tema ohvrite seas olid paljuski Lääne seljakotituristid, kellega ta enne nende uimastamist, röövimist ja tapmist sõbrunes.

Esimese mõrvasüüdistuse sai ta 1975. aastal, kui Pattayas leiti rannast noore ameeriklanna surnukeha. Lõpuks seostati teda enam kui 20 tapmisega.

Sobhraj tabati 1976. aastal Indias, kus ta veetis 21 aastat vanglas.

Pärast vabanemist 1997. aastal kolis ta Pariisi, kuid ilmus kuus aastat hiljem välja Nepalis, kus talle määrati eluaegne vanglakaristus USA turisti Connie Jo Bronzichi tapmise eest 1975. aastal.

Kümme aastat hiljem mõisteti ta süüdi ka Bronzichi kanadalasest kaaslase tapmises.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles