Taani ajakirjaniku propagandistiks kuulutamine tekitab Kopenhaageni ja Kiievi vahel pingeid (6)

Postimees
Copy
Taani välisminister Lars Løkke Rasmussen.
Taani välisminister Lars Løkke Rasmussen. Foto: Mads Claus Rasmussen/epa/Scanpix

Ukraina julgeolekuteenistuse otsus tühistada Taani avalik-õigusliku ringhäälingu korrespondendi akrediteering väidetava Vene propaganda levitamise tõttu tekitab pahameelt Kopenhaagenis ja sundis asjasse sekkuma ka Taani välisministrit.

Mitmeid pressipreemiaid võitnud DRi ajakirjanik Matilde Kimer jäi Ukrainas töötamist võimaldavast akrediteeringust ilma tegelikult juba augusti lõpus, kuid kuna toona ei selgitatud talle otsust kuidagi, pidas naine seda eksituseks ja lootis olukorra lahendada Ukraina julgeolekuteenistusega (SBU) vesteldes.

Julgeolekutöötajatega pääses ta lõpuks kohtuma alles sel kuul ning üleeile sai avalikuks, et jutuajamise käigus süüdistas SBU alates 2014. aastas DRi korrespondendina Venemaal ja Ukrainas töötanud Kimerit vaenlase propaganda levitamises.

«Ma olin pärast seda kohtumist vihane, haavunud ja jõuetu. Olen veetnud nii palju päevi oma elust kaevikutes ja mujal seda sõda kajastades, nii et kuulda selliseid süüdistusi – ja sedavõrd varsti pärast Venemaalt välja heitmist – on minu jaoks väga sünge,» lausus Kimer Taani erialaväljaandele Journalisten.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles