USA kohtunik määras FTX-i juhile 250 miljoni dollari suuruse kautsjoni (1)

Copy
FTXi asutaja Sam Bankman-Fried.
FTXi asutaja Sam Bankman-Fried. Foto: Ftx

USA kohtunik määras neljapäeval kokkuvarisenud krüptovaluutabörsi FTX kaasasutajale ja endisele tegevjuhile Sam Bankman-Friedile kautsjoni 250 miljonit dollarit, mille tasumisel pääseb ta eeluurimisvanglast kuni istungini.

Otsuse langetas New Yorgi kohtunik Gabriel Gorenstein Manhattani föderaalkohtus süüdistuste esitamise istungil. Eelnevalt olid Bahama võimud Bankman-Friedi välja andnud USA võimudele.

Bankman-Fried kuulutati Ühendriikides pärast FTX-i kokkuvarisemist tagaotsitavaks ja kolmapäeval loobus ta õigusest väljaandmisotsus vaidlustada, ütles Bahama peaprokurör.

USA prokurör Damian Williams teatas kolmapäeva öösel, et Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) on võtnud ta vahi alla ja toimetab ta New Yorki.

Läinud nädalal esitati 30-aastasele ärimehele süüdistused seoses kuritegeliku vandenõu, kelmuse, rahapesu ja valimiskampaania rahastamisreeglite rikkumisega.

Williams lisas, et kaks ärimehe liitlast tunnistasid end FTX-i ja selle sõsarfirma Alameda Research pankrotiga seotud süüdistustes süüdi ning lubasid uurijatega koostööd teha.

Süüdistuste kohaselt etendas Bankman-Fried keskset rolli platvormi kokkuvarisemises ja varjas selle probleeme avalikkuse ja investorite eest. Samuti olevat ta kasutanud investorite raha kinnisvara ostmiseks endale ja oma perele.

Williamsi sõnul olid end süüdi tunnistanud isikuteks Alameda Researchi tegevjuht Caroline Ellison ja FTX-i kaasasutaja Gary Wang.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles