Austria Vabaduspartei plaanib ühineda Euroopa parempoolsetega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austria Vabaduspartei juht Heinz-Christian Strache.
Austria Vabaduspartei juht Heinz-Christian Strache. Foto: Reuters / Scanpix

Austria paremäärmuslik Vabaduspartei (FPÖ) võib ühineda Euroopa Parlamendi parempoolse fraktsiooni UENiga, teatas erakond pühapäeval pärast paremradikaalide kohtumist Viinis.

Euroopa Parlamendi liige Mogens Camre ütles kohtumisel, et tema ja ta Taani Rahvapartei teevad lobitööd, et FPÖ ühineks fraktsiooniga Liit Rahvusriikide Euroopa Eest, ütles FPÖ juht Heinz-Christian Strache avalduses.

«UEN on praegu Euroopa Parlamendis tugevuselt neljas fraktsioon, kuid pärast juunikuised ELi valimisi võib sellest FPÖ abil saada kolmas,» ütles Strache.

ELi vastasuse poolest tuntud FPÖ kutsus kokku parempoolsete parteide esindajad Belgiast, Bulgaariast, Taanist, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Itaaliast, Venemaalt, Serbiast ja Šveitsist, et arutada koostööd eri riikide parteide vahel.

«Me jõudsime kesksetes küsimustes kokkuleppele, ennekõike selles, et Euroopa on ja peab olema midagi enamat kui Euroopa Liit,» ütles Strache.

«Me kõik peame Lissaboni lepet suureks probleemiks, kuid Euroopale on suureks ohuks ka Türgi liitumine,» lisas ta.

Eelmisel aastal üritas FPÖ koos Prantsuse Rahvarinde, Bulgaaria erakonna Attaka ja Belgia Vlaams Belangiga moodustada üleeuroopalist «patriootlikku» parteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles