Hiina lõpetab Covidisse nakatunute arvu igapäevase avaldamise

Copy
Hiina elanikud COVID-19 testimise järjekorras Shanghais tänavu kevadel.
Hiina elanikud COVID-19 testimise järjekorras Shanghais tänavu kevadel. Foto: Postimees

Hiina ei avalda enam igapäevaselt Covid-19 nakatumiste ja surmade arvu, teatas riiklik tervisekomisjon (NHC) pühapäeval.

Pärast senise nulltolerantsi lõpetamist koroonaviiruse suhtes on nakatumiste arv riigis järsult kasvanud, haiglad on ülekoormatud ja napib ravimeid. Hiina riiklik ajakirjandus ei kajasta sotsiaalmeedias levivat infot krematooriumide ülekoormatusest, kuid on tunnistanud raviminappust ja survet haiglatele.

«Alates tänasest ei avalda me enam igapäevast infot epideemia kohta,» teatas NHC põhjust selgitamata. «Hiina nakkushaiguste kontrolli ja ennetamise keskus jätkab info avaldamist.»

NHC ei täpsustanud, kui tihti keskus epideemia kohta infot avaldab.

Hiina on alates koroonapiirangute tühistamise algusest teatanud ametlikult vaid kuue inimese surmast Covid-19 tõttu. Reedel teatas riiklik tervisekomisjon, et eelmisel ööpäeval tuvastati riigis vaid veidi enam kui 4000 uut nakatumist koroonaviirusse.

Samal ajal tunnistas Hiina idaosa suurlinna Qingdao terviseameti juht nädala lõpus, et linnas nakatub koroonaviirusse iga päev umbes pool miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles