Jäine suurtorm on USA-s nõudnud vähemalt 24 inimelu

Copy
Lumetorm USA-s Buffalos.
Lumetorm USA-s Buffalos. Foto: EPA/Scanpix

Põhja-Ameerikat tabanud massiivne lume- ja jäätorm on Ühendriikides nõudnud vähemalt 24 inimelu ning mõjutanud miljonite inimeste elu.

Kardetavasti kerkib hukkunute arv veelgi, kuna paljudes kohtades on inimesed jäänud kodudesse ja autodesse lumelõksu ning elektrit pole sadadel tuhandetel majapidamistel.

Tormi ulatus on peaaegu enneolematu, ulatudes Kanadaga piirneva Suure järvistu äärest Mehhiko piiri äärse Rio Grande jõeni.

Umbes 60 protsenti USA rahvastikust on saanud mingit laadi talveilma puudutava teate või hoiatuse ning mitmel pool on õhutemperatuur langenud märkimisväärselt, selgub riiklikust ilmateenistusest.

Pühapäeva hommikuse seisuga oli tühistatud ligi 1400 siseriiklikku ja rahvusvahelist lendu, selgub lende jälgiva veebikülje FlightAware andmetest.

Sünoptikud AccuWeatherist ütlesid neljapäeval, et torm kasvab kiiresti «pommitsükloniks», kui õhurõhk langeb ning külma õhu mass põrkub soojaga.

Riikliku ilmateenistuse (NWS) sünoptik Michael Charnick postitas neljapäeval Twitterisse videolõigu, millest võis näha, kuidas ilmaga hädas juhid püüdsid sõita Colorado ja Wyomingi vahelisel kiirteel, kus õhutemperatuur koos jäiste tuuleiilidega oli langenud miinus 40 kraadini Celsiuse järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles