INTERVJUU Klen Jäärats: tulevikus võib juhtida Euroopa Komisjoni Volodõmõr Zelenskõi

Külli Kapper
, välisuudiste toimetaja
Copy
Riigikantselei ELi asjade direktori Klen Jääratsi sõnul on otsuste tegemine Euroopa Liidus alati olnud kompromisside kunst. 
Riigikantselei ELi asjade direktori Klen Jääratsi sõnul on otsuste tegemine Euroopa Liidus alati olnud kompromisside kunst. Foto: Tairo Lutter

ELi tugevuseks pole seni olnud karistus- ja ohjeldamispoliitika, vaid pigem ohvri abistamine, kuid sõda Ukrainas sundis ühendust kiiresti näitama harjumatult karmi palet, ütles riigikantselei ELi asjade direktor Klen Jäärats.

Aastat kokku võtvas usutluses Postimehele toonitas Jäärats, et kuigi Brüsselis kohati käivaid vaidlusi Ukraina abistamise üle kiputakse tõlgendama tülina, on eri arvamused loomulikud ja kompromisside leidmine hädatarvilik, eriti arvestades, et Venemaale sanktsioonide kehtestamise valu on liikmesriigiti väga erinev.

Kas suudate Ukraina presidenti Volodõmõr Zelenskõid kujutada ette Euroopa Komisjoni presidendi rollis?

Sellele küsimusele on lihtne vastata, siin ei ole isegi väga suurt kujutlusvõimet vaja, sest Eesti valitsusjuhid on seda ka Euroopa Parlamendi ees öelnud.

Eesti on alati öelnud, et näeme Ukrainat Euroopa peres. Ukrainale ELi kandidaatriigi staatuse andmine oli suur ja oluline otsus. Ma loodan, et Ukraina kasutab selle võimaluse ära ja järgmisel aastal saame alustada liitumisläbirääkimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles