Sõda kritiseerinud Vene vorstimagnaat kukkus Indias aknast surnuks (10)

Copy
Küünal.
Küünal. Foto: Madis Veltman

​Venemaa vorstimagnaat ja poliitik Pavel Antov, kes kritiseeris Venemaa sõda Ukrainas, kukkus India luksushotelli kolmanda korruse aknast surnuks.

Antov leiti Raygadas asuva Sai International hotelli eest vereloigust. Politsei allikas ütles India väljaandele NDTV, et nad kahtlustavad, et Antovi tabas depressioon pärast oma sõbra Vladimir Bidenovi surma. NDTV tsiteeris kõrgemat politseiametnikku, kes ütles, et Antov oli sõbra surma tõttu masenduses.

Bidenov leiti surnuna samas hotellis 22. detsembril, kus ta oli oma toas, ümbritsetuna tühjadest veinipudelitest.

Kahe sama reisigrupi liikme surm nii lühikese aja jooksul on tekitanud kahtlusi, et tegemist oli mõrvaga, eriti arvestades seda, et viimasel ajal on nii Venemaal kui ka välismaal mitu Venemaa presidendi Vladimir Putini ning sõja kriitikut sarnasel viisil oma otsa leidnud. 

Antov oli Putini partei Ühtse Venemaa liige ja multimiljonär. Ta teenis oma varanduse mitme Venemaa suurima vorstitootja asutajana. Väidetavalt oli ta Indias puhkusel, et tähistada tulevat 66. sünnipäeva.

Võttis oma kriitika tagasi

Juulis postitas vorstimagnaat WhatsAppis loo, milles kritiseeris Venemaa raketirünnakuid Kiievile ning nimetas seda terrorismiks. Ta viitas seejuures teadetele surnud tüdrukust, kes oli pärast raketirünnakut oma kodu varemetest välja tõmmatud.

Varsti pärast seda palus Antov postituse eest avalikult vabandust, väites, et sõnumi oli postitanud keegi teine. Ta ütles, et on presidendi toetaja ja oma riigi patrioot ning et jagab Kremli eesmärke seoses Ukraina sissetungiga.

Venemaa peakonsul Kalkutas Aleksei Idamkin ütles uudisteagentuurile TASS, et politsei ei kahtlusta Antovi surmas kriminaalset tagamaad.

Antov oli Venemaa Vladimiri piirkonna seadusandliku kogu põllumajanduskomisjoni esimees ja Venemaa Forbesi andmetel riigi enimteeniv seadusandja. Tema deklareeritud aastane sissetulek oli pea 150 miljonit eurot. Ta oli suure lihatootja Vladimir Standardi asutaja.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles