USA kaalub Venemaale «terrorismi toetava riigi» asemele muud staatust

Copy
Ukraina suursaadik Ameerika Ühendriikides Oksana Markarova enne USA presidendi Joe Bideni ühist pressikonverentsi Ukraina president Volodõmõr Zelenskõiga Valges Maja.
Ukraina suursaadik Ameerika Ühendriikides Oksana Markarova enne USA presidendi Joe Bideni ühist pressikonverentsi Ukraina president Volodõmõr Zelenskõiga Valges Maja. Foto: Chris Kleponis/CNP/Zuma Press Wire/Scanpix

USA Kongress kaalub võimalust leida Venemaale uus staatusekategooria, nimetades selle kas agressorriigiks, terroristlikuks riigiks või agressorriigiks, mis paneb toime terroriakte tsiviilisikute vastu, ütles Ukraina saadik Ameerika Ühendriikides Oksana Markarova.

Markarova selgitas Suspilnele antud usutluses, et on olemas staatus, mida nimetatakse terrorismi riiklikuks sponsoriks ja mis on antud neljale riigile: Põhja-Koreale, Süüriale, Kuubale ja Iraanile ning Ukraina peab partneritega juba pikka aega läbirääkimisi, et lisada sellesse loendisse Venemaa.

«Et ühest küljest nimetaksime Venemaad õigesti ja teisalt hakkaksid tööle mingid piirangud, mis võimaldaksid Venemaad veelgi piirata. Muidugi mõistame, et ta ei ole terrorismi sponsor. See staatus mõeldi kunagi välja riikidele, mis abistavad terroriorganisatsioone omaenda või mõnel muul alal,» ütles suursaadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles