VÄLISMEEDIA UUDISTE TOP 20 ⟩ Donald Trump ja koroonaviirus tõugati uudisväärtuse troonilt

Postimees
Copy
Endine USA president Donald J. Trump.
Endine USA president Donald J. Trump. Foto: Andrew Harnik / AP Photo / Scanpix

2022. aastal hoidsid veebilugejate tähelepanu uudised Ukrainast, Briti kuninganna Elizabeth II surmast ja maailmas toimunud tulistamistest. 

«Meie andmetöötlusmeeskond analüüsis enam kui 28 miljonit 2022. aastal avaldatud artiklit, mille sisuga veetsid lugejad kokku 361 miljardit minutit,» selgitas maailma meediaväljaandeid lahkav Chartbeat.

Ukraina ja Venemaa

Kuigi vähesed Ukrainat kajastavad lood olid üksikuna edetabeli kõrgel kohal, oli sõda 2022. aasta kindlasti kõige huvipakkuvam teema. Enim uudisväärtustatud sündmuste analüüsis võtsid sõda käsitlevad artiklid üle veerandi kogu lugejate ajast. Lugemissagedus on pärast veebruarit aeglustunud, kuid sõda kajastatakse jätkuvalt iga päev.

Briti kuninglik perekond

Kuninganna Elizabethi II surm, kuningas Charlesi III trooniletõus ning prints Harry ja Meghan Markle'i jälgimise tõttu oli kuninglik perekond 2022. aastal pidevas kajastuses.

Relvad ja vägivald

Alates Ameerika Ühendriikide Highland Parkist kuni Uvalde ja Colorado Springsini ning Shinzo Abe mõrvani teisel pool maakera, oli relvavägivald taas aastalõpu nimekirjas olulisel kohal. See on meeldetuletus, et ajakirjanikud kajastavad raskeid teemasid iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles