INTERVJUU ⟩ Simson: partnerite rohemanitsemise asemel otsib EL nüüd Ukraina osas solidaarsust (2)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Kadri Simsoni sõnul tähendab töö täpselt võrdse meeste ja naiste osakaaluga Euroopa Komisjonis meeldivalt rahulikku ja sisukat arutelude tooni. 
Kadri Simsoni sõnul tähendab töö täpselt võrdse meeste ja naiste osakaaluga Euroopa Komisjonis meeldivalt rahulikku ja sisukat arutelude tooni. Foto: Mihkel Maripuu

Kui mullu samal ajal valmistus Euroopa Komisjon andma sanktsioonidega vastulööki juhul, kui Venemaa ründab Ukrainat, siis praegu pingutatakse järgmise aasta talve üleelamise nimel, ütleb energeetikavolinik Kadri Simson.

Kuigi volinikud on andnud vande, et nad seisavad kogu Euroopa huvide eest ega esinda oma rahvushuve, käib päritolu riigiga kaasas käiv taustateadmine volinikuga kaasas, ütleb Simson intervjuus.

Millal teie saite teada, et Ukrainas on alanud täiemahuline Venemaa pealetung?

See oli hommikul pärast seda, kui jälgisime öösel, kuidas Ukrainal läheb Mandri-Euroopa sagedusala testimine. Olime eelmistel päevadel pidevalt jälginud nende ettevalmistusi. Keskööl vastu 24. veebruari alustas Ukraina oma elektrivõrgu sünkroniseerimist. Hommikul esimese asjana, kui üles ärkasin, kontrollisin, kas neil on kõik hästi läinud. Selle asemel sain sõjateated.

See oli Brüsselis tööpäev. Me olime terve päeva ukrainlastega otseühenduses, kuidas neil läheb. Nad jätkasid eralduskatset [Vene elektrivõrgust].

Õhtul oli minu kabineti eestlastega väike kiluleiva söömine Eesti Vabariigi aastapäeva puhul juba planeeritud, aga meeleolu oli murelik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles