KOMMENTAAR ⟩ Poliitvangide asemel tulnuks kirjadega sihtida Lukašenka käsilasi

Külli Kapper
, välisuudiste toimetaja
Copy
Politsei vahistas 1. septembril 2020. aastal Minskis kooliõpilasi, kes liitusid rahumeelsete meeleavaldusega, et seista vastu Lukašenka režiimi jätkamisele.
Politsei vahistas 1. septembril 2020. aastal Minskis kooliõpilasi, kes liitusid rahumeelsete meeleavaldusega, et seista vastu Lukašenka režiimi jätkamisele. Foto: TT NYHETSBYRÅN/AP/SCANPIX

Välisministeeriumi Valgevene toetuskampaania tõstatab küsimuse poliitvangide ohtu seadmise kohta, mistõttu oleks võinud pigem kirjadega sihtida diktaator Aljaksandr Lukašenka režiimi vastutavaid ametiisikuid või toetada Punast Risti, et aidata poliitvange vabastada.

Välisministeerium kutsus oktoobri lõpus kirjutama Valgevene poliitvangidele, et viia eestlaste toetust diktatuuririigi vanglamüüride taha – sinna, kuhu välismaailm jõuab vaid lähedaste kirjutatud sõnumitena ning harvade kontaktide kaudu vange riigivõimuga suhtlemisel esindavate kaitsjatega.

Kampaaniamaterjalid jõudsid vähemalt 35 400 silmapaarini, selgitas välisministeeriumi avalike suhete nõunik Taavi Audo, lisades, et ministeerium loodab, et nii mõnigi võttis selle peale pastaka ja pani kirja teele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles