Kambodžas hukkus hotellipõlengus vähemalt 11 inimest

Copy
Tulekahju hotell-kasiinos Grand Diamond City.
Tulekahju hotell-kasiinos Grand Diamond City. Foto: AFP/SCANPIX

Kambodžas üle 12 tunni lõõmanud hotellipõlengus on hukkunud vähemalt 11 inimest, teatas täna politsei. Vigastada on saanud 30 inimest ja arvatavalt on hoones lõksus veel mitukümmend. Õnnetus leidis aset Tai piiri ääres asuvas Poipetis.

Sotsiaalmeedias avaldatud videodel on näha inimesi Grand Diamond City hotell-kasiino katuselt alla hüppamas. Tai riiklik ringhääling Thai PBS vahendas, et lõksus on 50 Tai kodanikku.

Kambodža politsei esialgses aruandes öeldakse, et tulekahju puhkes kolmapäeva hilisõhtul kell 23.30 kohaliku aja järgi. Neljapäeva pärastlõunal oli hoone endiselt leekides.

«Tulekahju oli tohutu ja see oli kasiino sees, seega oli meie veekahuritel sellele raske ligi pääseda,» märkis üks tuletõrjuja veebis avaldatud videos, tuues selle põhjuseks, miks põlengut keskpäevaks kustutada ei suudetud.

Banteay Meanchey provintsi politseiülema kindralmajor Sithi Loh' sõnul on osa kannatanuid kriitilises seisundis.

Ta ütles, et sündmuskohale saadeti 11 tuletõrjeautot ja 360 päästjat. Põlengu põhjus ei ole teada. Kasiinos töötab umbes 400 inimest.

Poipet asub teiselpool piiri Tai Aranyapratheti linnast ja kahe asula vahel on tihe kauba- ja turismiliiklus.

Kambodža võimud palusid tulekahju kustutamiseks abi Tailt, mis saatis viis tuletõrjeautot ja 10 kiirabiautot, vahendas PBS.

Tai päästeühenduse Ruamkatanyu Foundation töötaja Montri Khaosa-ard ütles, et ellujääjate leidmine on ebatõenäoline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles