Lätis eetrikeelu saanud telejaama Dožd töötajaile jäävad tööviisad alles (1)

BNS
Copy
Doždi peatoimetaja Tihhon Dzjadko.
Doždi peatoimetaja Tihhon Dzjadko. Foto: GINTS IVUSKANS/AFP/Scanpix

Venemaa sõltumatuks peetava telekanali Dožd eetrikeelust hoolimata otsustas Läti kodakondsus- ja rändeamet mitte tühistada Doždi töötajate tööviisasid, edastas täna Läti televisioon.

Pärast Doždi eetriloa tühistamist alustas rändeamet kanali töötajaile üheks aastaks töötamise õigust andvate viisade hindamist. Hindamisprotsessis jõudis amet järeldusele, et sellised viisad saanud Doždi töötajad võivad jääda Lätti ja seal edasi töötada.

Dožd mainis oma täpsustuses, et viisa eesmärk – töötamine – jääb siiski alles, sest ettevõtte töötajad jätkavad sisu loomist sotsiaalvõrgustikes ja digikanalites levitamiseks.

Rändeamet märkis, et kui viisa eesmärk jääb püsima, ei ole ametil seaduslikku alust viisasid tühistada.

Detsembri alguses otsustas Läti riiklik elektroonilise massimeedia nõukogu tühistada Doždi eetriloa.

Nõukogu põhjendas otsust korduvate rikkumistega. Doždi peatoimetaja Tihhon Dzjadko on vabandanud võimalike eksitavate avalduste pärast eetris, eitades Vene sõdurite toetamist.

Ühtlasi lõpetas kanal koostöö Gruusias resideeruva saatejuhi Aleksei Korosteljoviga, kes oli eksitavate üleskutsetega esinenud.

Moskvale andis Doždi eetrikeeld Lätis põhjuse parastamiseks. 

«Osa inimesi arvab alati, et on paremaid kohti kui kodu, et seal on rohkem vabadusi kui kodus. See siin on üks selgemaid näiteid, et need on pettekujutelmad,» ütles Kremli pressisekretär Dmitri Peskov.

Venemaa kallaletungi Ukrainale kritiseerinud Dožd lõpetas ajutiselt saated märtsis ning teatas hiljem oma stuudiote kolimisest Riiga, Amsterdami, Thbilisisse ja Pariisi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles