Kreeka vasakpartei nõuab Saksa tabloidilt solvangu eest valuraha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa suurkirjastuse Axel Springer, mis annab välja ka tabliodi Bild, peakorter Berliinis.
Saksa suurkirjastuse Axel Springer, mis annab välja ka tabliodi Bild, peakorter Berliinis. Foto: SCANPIX

Kreeka vasakpartei teatas neljapäeval, et nõuab Saksa tabloidväljaandelt Bild kohtu kaudu miljon eurot valuraha hiljutises valimisi käsitlevas artiklis esitatud solvangute eest.

Erakonna SYRIZA väitel kirjeldas tabloid tema esimeest Alexis Tsiprast poolenisti kurjategijana, kes toetab avalikult vägivaldseid anarhiste ja keda kahtlustatakse jõukude rahastamises, mis hiljutiste Ateena rahutuste ajal põletasid maha 40 hoonet.

Bildi 16. veebruari artikkel kandis peakirja «Kas need äärmuslased hakkavad varsti Kreekat valitsema?» ja viitas aprilli kavandatud valimiste ennustamatutele tulemustele.

Praegu Kreekas võimukoalitsiooni moodustavad peavoolu sotsialistlikud ja konservatiivsed parteid on ebapopulaarsete reformide tõttu tublisti toetust kaotanud ja esile on kerkinud kärpeid kritiseerivad väikeparteid.

Saksa lehes laimatud Tsipras on 37-aastane insener ja noorim Kreeka parteijuht. Praegu 3000-kohalises parlamendis üheksa saadikuga esindatud SYRIZA on ägedalt Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondi päästepaketi vastu, mille tingimuseks olid rängad majandusreformid ja kokkuhoiupoliitika.

Prognooside kohaselt võib SYRIZA võita eelseisvatel valimistel 10 protsenti häältest, mis tähendab 30 parlamendikohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles