WHO kohtus Hiina terviseametnikega koroonapuhanguga seoses (1)

Copy
Inimesed kandmas Pekingi tänavatel kaitsemaski seoses koroonapuhanguga. Foto on illustratiivne.
Inimesed kandmas Pekingi tänavatel kaitsemaski seoses koroonapuhanguga. Foto on illustratiivne. Foto: Ng Han Guan / AP / Scanpix

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) kohtus eile Hiina tervishoiuametnikega, et arutada koroonaviirusesse nakatumiste hüppelist kasvu riigis.

WHO rõhutas kohtumisel reaalajas andmete jagamise tähtsust haiguspuhangu kohta.

«WHO palus taas regulaarselt jagada konkreetseid ja reaalajas andmeid epidemioloogilise olukorra kohta riigis. Ühtlasi andmeid tehtud vaktsineerimiste ja vaktsineerimise üldolukorra kohta,» seisis ÜRO organisatsiooni avalduses.

Prantsusmaa ja Suurbritannia olid eile viimased terve rea riikide hulgas, mis kehtestasid kontrolli Hiinast saabujatele, kus koroonaviirusesse nakatumised on hüppeliselt sagenenud.

Varem päeval teatasid samasuguse kontrolli kehtestamisest Hispaania ja Iisrael ning enne seda Itaalia.

Hiina võimud kinnitasid, et andmed, mida ta avaldab Covid-19 surmajuhtumite kohta, on alati olnud läbipaistvad, edastas riiklik agentuur Xinhua.

«Viiruseinfo andmine on käinud avatuse vaimus,» ütles riikliku tervisekomisjoni (NHC) juht Jiao Yahui pressikonverentsil.

NHC väitel oli reedel riigis umbes 5500 uut haigusjuhtu, kuid pärast massilise testimise lõpetamist ja koroonasurmade määratluse kitsendamist on tekkinud suur kahtlus, et esitatud numbrid ei vasta tegelikkusele.

Suurbritannias baseeruva terviseandmete firma Airfinity hinnangul seevastu on Hiinas igapäevaselt umbes 9000 koroonasurma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles