Sunak: kõik ÜK probleemid ei lahene ka uuel aastal

Copy
Briti peaminister Rishi Sunak.
Briti peaminister Rishi Sunak. Foto: ANDY RAIN / EPA / SCANPIX

Suurbritannial on olnud 12 karmi kuud ja kõik probleemid ei lahene ka 2023. aastal, kuid kuningas Charles III kroonimine aitab tuua rahva ja riigi kokku, ütles peaminister Rishi Sunak täna aastalõpupöördumises.

Sunak, kes oktoobris sai kolmandaks Briti peaministriks sel aastal, ütles, et ÜKd tabas Ukraina sõja «sügav majanduslik mõju».

Sunaki sõnul on tema valitsus võtnud vastu «raskeid, kuid õiglasi otsuseid, et saada laenamine ja võlad kontrolli alla», ning aidanud brittidel toime tulla elukalliduse kriisiga, mis on seotud järsult suurenenud energiaarvetega.

Ta ei maininud sel aastal Suurbritanniat raputanud poliitilist kaost, kui Boris Johnson oli sunnitud pärast mitmeid skandaale ameti maha panema ning tema mantlipärija Liz Truss lahkus vähem kui kaks kuud pärast ametisseastumist.

«Ma ei kavatse teeselda, et kõik meie probleemid kaovad uuel aastal,» rõhutas Sunak, kuid lisas, et rahvas tuleb taas kokku Charles III kroonimiseks.

Charles sai kuningaks kohe pärast tema ema, kuninganna Elizabeth II surma 8. septembril. Kroonimistseremoonia korraldatakse Londonis 6. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles