Lõuna-Korea kuusond edastas pilte Kuust ja Maast

Copy
Sel 2022. aasta 31. detsembril tehtud fotol, mille Korea kosmoseuuringute instituut (KARI) 3. jaanuaril avaldas, on näha must-valge kujutis Kuu pinnast ja Maast taustal.
Sel 2022. aasta 31. detsembril tehtud fotol, mille Korea kosmoseuuringute instituut (KARI) 3. jaanuaril avaldas, on näha must-valge kujutis Kuu pinnast ja Maast taustal. Foto: Lõuna-Korea kosmoseuuringute instituudi foto / AFP / Scanpix

Lõuna-Korea esimene kuusond Danuri saatis tagasi mustvalgeid pilte Kuu pinnast ja Maast, teatas teisipäeval riigi kosmoseagentuur.

Sond, mille nimi saadi korea keeles Kuud ja nautimist tähendavate sõnade ühendamisel, asus teele augustis USA-st SpaceX-i raketiga ja jõudis Kuu orbiidile detsembris.

Pildid, mis tehti vahemikus 24. detsember kuni 1. jaanuar, näitavad Kuu pinda ja Maad, teatas Korea kosmoseuuringute instituut (KARI).

Ülesvõtted tehti vähem kui 120 kilomeetri kõrgusel Kuu pinnast.

Piltide ja videode alusel valitakse välja võimalik maandumispaik 2032. aastaks, seisis avalduses.

Danuri teeb tiiru ümber Kuu iga kahe tunni tagant, märkis keskus.

Sond alustab järgmisel kuul oma teaduslikku missiooni, milleks on kuupinna kaardistamine ja analüüsimine ning magnetvälja ja gammakiirguse mõõtmine.

Samuti katsetab see eksperimentaalset «kosmoseinterneti» tehnoloogiat, saates Maale fotosid ja videosid.

Lõuna-Koreal on kosmose osas ambitsioonikad plaanid, sealhulgas Kuul maandumine 2032. aastal ja Marsini jõudmine 2045. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles