Ebaseaduslikult maskivabastusi jaganud Saksa arst pandi vangi

Copy
Berliin 12.november 2020.
Berliin 12.november 2020. Foto: Frank Sorge/IMAGO/Scanpix

Koroonapandeemia ajal rohkem kuul 4000 inimesele ebaseaduslikult maskikohustusest vabastuse andnud Saksa arst mõisteti esmaspäeval kaheks aastaks ja üheksaks kuuks vangi.

Weinheimi ringkonnakohus kinnitas teisipäeval, et doktor mõisteti süüdi üle Saksamaa inimestele ebaõigete tervisetõendite väljastamises. Enamikku ei olnud ta kunagi kohanud ega läbi vaadanud.

Lisaks vanglakaristusele mõisteti arstile kolmeaastane töökeeld ja tal tuleb maksta 28 000 eurot, just nii palju, kui ta valetõendite eest sai. Arsti sekretär sai 2700 eurose trahvi.

«See protsess meenutas pigem tõendite müüki kui meditsiiniprotseduuri,» ütles kohus ning märkis, et oma tegelikele patsientidele arst libatõendeid ei kirjutanud.

Kohtus väitis kaebealune, et maski kandmine on inimese tervisele kahjulik.

Arsti advokaat kavatseb otsuse edasi kaevata, teatas avalikõiguslik ringhääling SWR.

Kümned toetajad kogunesid Heidelbergi lähedal asuva Weinheimi kohtu ette otsuse ja Saksamaa pandeemiapiirangute vastu protestima.

Saksamaa tühistas enamikus siseruumides maski kandmise kohustuse eelmisel aastal, aga pikamaarongides, arsti vastuvõtul, haiglates, hooldekodudes ja mõne liidumaa ühistranspordis on need ikka veel kohustuslikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles