Putin saatis kaugretkele sõjalaeva Admiral Gorškov (2)

Copy
Venemaa president Vladimir Putin videokonverentsil Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu ja fregatt Admiral Gorškovi komandör  Igor Krokhmaliga.
Venemaa president Vladimir Putin videokonverentsil Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu ja fregatt Admiral Gorškovi komandör Igor Krokhmaliga. Foto: Mikhail Klimentyev/Sputnik/Kremlin Pool/AP/Scanpix

Üks Vene laevastiku moodsaimaid aluseid fregatt Admiral Gorškov läks kaugretkele. Laeva saatmise talitus toimus täna Venemaa presidendi Vladimir Putini eestvedamisel videokonverentsi vahendusel.

Venemaa jätkab relvajõudude lahinguvõimekuse arendamist ja uute paljutõotavate relvamudelite tootmist, ütles Putin.

«Tahaksin rõhutada, et jätkame relvajõudude lahingupotentsiaali arendamist, paljutõotavate relva- ja varustusmudelite tootmist, mis kaitsevad Venemaa julgeolekut järgmistel aastakümnetel,» ütles Putin.

Raketisüsteemiga Tsirkon varustatud fregati Admiral Gorškov aitab kaitsta Venemaad võimalike välisohtude eest, sõnas president.

Fregatt Admiral Gorškov katsetamas hüperhelikiirusega raketti Tsirkon 28. mail 2022. aastal.
Fregatt Admiral Gorškov katsetamas hüperhelikiirusega raketti Tsirkon 28. mail 2022. aastal. Foto: Venemaa kaitseministeeriumi pressiteenistus/AP/Scanpix

«Täna on meie jaoks oluline, kui mitte märkimisväärne sündmus: fregatt Admiral Gorškov alustab kaugretke. Kuid siin ei ole midagi ebatavalist: see on tavaline asi, kuid mitte sedapuhku. Seekord on laev varustatud uusima merepõhise hüperhelikiirusega raketisüsteemiga Tsirkon, millele ei ole võrdseid, samuti muude viimase põlvkonna relvadega,» ütles Putin fregati teelesaatmise talitusel.

«Sellesarnast ei ole üheski riigis maailmas. Olen kindel, et sellised võimsad relvad kaitsevad Venemaad usaldusväärselt võimalike välisohtude eest ja aitavad tagada meie riigi huve,» rõhutas riigipea.

Putin tänas sõjatööstuskompleksi asjatundjaid, kes töötasid välja ja alustasid Tsirkoni masstootmist.

Ühtlasi soovis ta laevameeskonnale edu teenistuses isamaa heaks ja andis käsu asuda ülesandeid täitma.

«See on suurepärane ühistöö, mis lõppes hea, oodatud tulemusega,» ütles president.

Laeva komandör Igor Krohmal ütles, et fregatt läbis enne reisi täisettevalmistuse. «Laevale lastiti laskemoonaks raketid Tsirkon ja Kalibr, õhutõrjevarustust, torpeedod ja suurtükimürsud. Laeva meeskond on valmis täitma lahinguülesandeid,» ütles Krohmal talitusel, mille kaadreid kanti üle televisioonis.

Admiral Gorškov saabus pärast hooldustöid Kroonlinna laevatehases 11. detsembril Severomorski laevastikubaasi, teatasid sõjaväelased.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles