Iraan mõistis hukka Khamenei pilapildid Prantsuse ajakirjas (1)

Copy
Prantsuse karikaturist Corinne 'Coco' Rey, kes elas üle Charlie Hebdole korraldatud terrorirünnaku, poseerib Hispaanias Barcelonas usutluse tarbeks 11. novembril.
Prantsuse karikaturist Corinne 'Coco' Rey, kes elas üle Charlie Hebdole korraldatud terrorirünnaku, poseerib Hispaanias Barcelonas usutluse tarbeks 11. novembril. Foto: Marta Perez / EPA / Scanpix

Iraan hoiatas kolmapäeval Prantsusmaad, et annab vastuse «solvavatele» pilapiltidele riigi kõrgeima juhi ajatolla Ali Khamenei kohta, mis avaldati ajakirjas Charlie Hebdo.

Ajakiri oli avaldanud kümneid pilte, milles naeruvääristati islamivabariigi kõrgeid usu- ja poliitikategelasi.

Väljaande teatel olid pilapildid osa detsembris välja kuulutatud võistlusest, millega sooviti avaldada toetust kurditar Mahsa Amini surmale järgnenud meeleavaldustele.

«Prantsuse väljaande solvav ja sündsusetu akt usu ja poliitilise võimu vastaste pilapiltide avaldamisel ei jää tõhusa ja otsustava vastuseta,» ütles Iraani välisminister Hossein Amir-Abdollahian. «Me ei luba Prantsusmaa valitsusel piire ületada. Nad on valinud selgelt vale tee.»

Prantsuse ajakirja teatel oli võistluse eesmärk «toetada vabaduse eest võitlevaid iraanlasi».

Iraani võimude teatel on meeleavaldustel hukkunud sadu inimesi ja vahistatud on veel tuhandeid. Teherani väitel on protestiliikumise taga välisjõud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles