ÜLEVAADE Rootsi poliitikud tahavad kriitika kiuste küttida vähemalt pool huntidest

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Hundid mullu mais Ida-Soomes Vene piiri lähistel Hukkajärvis. Soome ja Vene hundid jõuavad harva Rootsi hundipopulatsiooni täiendama. 
Hundid mullu mais Ida-Soomes Vene piiri lähistel Hukkajärvis. Soome ja Vene hundid jõuavad harva Rootsi hundipopulatsiooni täiendama. Foto: OLIVIER MORIN/AFP/Scanpix

Sel nädalal Rootsis alanud hundijahi käigus on lubatud küttida rekordiliselt kiskjaid, kuid valitsus leiab, et seda on ikkagi liiga vähe, mis siis, et teadlased löövad häirekella ja aktivistid üritavad jahti segada.

Kuigi esmaspäeval alanud hundijaht võib kesta 15. veebruarini, kütitakse lubatud 75 hunti ilmselt varem, sest eile pealelõunaks oli Rootsi jahimeeste seltsi väljaande Svensk Jakt andmeil oma otsa leidnud juba 26 sutt.

Kristlike Demokraatide ridadesse kuuluva maaeluministri Peter Kullgreni sõnul on võimalik, et järgmistel aastatel lubatakse küttida veel rohkem hunte, sest nii eelmise, vasakpoolse kui ka praeguse, parempoolse valitsuse poliitikud on otsustanud, et nüüdse umbes 460 hundi asemel peaks neid Rootsis olema kindlasti poole vähem, eelistatult alla 200.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles