USA esindajatekoda ei suutnud kolmandat päeva järjest spiikrit valida

Copy
USA vabariiklasest California osariigi kongresmen Kevin McCarthy lahkub sel fotol neljapäeva õhtul, pärast järjekordset nurjunud hääletusvooru, esindajatekojast taas loodetud spiikri ametikohata.
USA vabariiklasest California osariigi kongresmen Kevin McCarthy lahkub sel fotol neljapäeva õhtul, pärast järjekordset nurjunud hääletusvooru, esindajatekojast taas loodetud spiikri ametikohata. Foto: J. Scott Applewhite / AP / Scanpix

Vabariiklaste enamusega USA esindajatekoda ei suutnud neljapäeval juba kolmandat päeva järjest valida endale eesistujat ning on jätkuvalt piinlikus ja mainetkahjustavas patiseisus, mida jälgib suur osa maailmast.

Vabariiklaste üks tipp-poliitikuid, California kongresmen Kevin McCarthy, kes viimati juhtis esindajatekoja vabariiklaste vähemust, on partei soosik spiikriametisse.

Paraku on talle takistuseks sel teel saanud vabariiklaste äärmuslikuma tiiva poliitikud, kes juba 11 hääletusvooru jooksul on seisnud vastu tema äravalimisele.

Vabariiklaste sisepinged on tekitanud ummikseisu alates sellest nädalast, mil esindajatekoda alustas oma uut istungjärku.

Saadikud kogunevad uuesti reede keskpäeval (Eesti aja järgi kell 19).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles