Mehhikos hukkus narkoparuni poja vahistamisel 29 inimest

Copy
Põlevad sõidukid Culiacáni tänavail.
Põlevad sõidukid Culiacáni tänavail. Foto: Revista Espejo/Leo Espinoza/Reuters/Scanpix

Mehhikos hukkusid operatsioonis vangistatud narkoparuni Joaquin "El Chapo" Guzmáni poeg Ovidio Guzmáni vahistamiseks kümme sõdurit ja 19 arvatavat kurjategijat , teatas täna riigi valitsus.

Ovidio Guzmán, hüüdnimega «El Raton» («Hiir»), oli väidetavalt aidanud juhtida oma isa äri alates viimase väljaandmisest Ühendriikidele 2017. aastal.

Guzmán (32) tabati neljapäeval kuus kuud kestnud jälitamise järel Culiacáni linnas ja viidi sõjaväe lennukiga pealinna Méxicosse, teatas valitsus.

«Kümme sõjaväelast kaotas kahjuks ametikohustusi täites elu,» ütles kaitseminister Luis Cresencio Sandoval ajakirjanikele. Ta lisas, et neljapäevases operatsioonis sai surma ka 19 «seaduserikkujat».

Ühendriigid olid pannud Ovidio Guzmán tabamiseni viiva info eest välja kuni viie miljoni dollarise pearaha. Süüdistuste kohaselt on ta kurikuulsa Sinaloa kartelli üks ninamehi.

Culiacánis puhkes vahistamise järel tulistamine ja süütamine. Esialgsete teadete järgi sai vägivallas surma üks rahvuskaartlane ja viga vähemalt 28 inimest. Koolitunnid jäeti ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles