Lukašenka väisas Valgevenesse paigutatud Vene üksusi (1)

BNS
Copy
Valgevene režiimi juht Aljaksandr Lukašenka Abuz-Ljasna 230. sõjaväepolügoonil Vene üksusi vaatamas.
Valgevene režiimi juht Aljaksandr Lukašenka Abuz-Ljasna 230. sõjaväepolügoonil Vene üksusi vaatamas. Foto: Andrei Stasevich/BelTA Pool/AP/Scanpix

Valgevene režiimi juht Aljaksandr Lukašenka külastas riiki paigutatud Vene üksusi ja kuulas ära ettekande Venemaa ja Valgevene ühisväerühma lahingutegevuse koordineerimisest.

Valgevene riigiagentuuri BelTA teatel saabus Lukašenko Abuz-Ljasna 230. sõjaväepolügoonile, kus asuvad kahe riigi piirkondliku väerühma Vene sõjaväelased. Lukašenko kuulas ära Vene sõjaväelaste ettekande kahe riigi üksuste lahingutegevuse koordineerimisest.

Vene sõjaväe esindaja rääkis Venemaa ja Valgevene sõdurite ühisõppustest. Toimusid õhutõrje-, motolaskur-, tanki- ja eriväeüksuste õppused.

«Praeguses järgus on Venemaa üksused valmis täitma ette antud ülesandeid,» kandis ette Vene ohvitser.

Lukašenko vastas, et nad ajavad ühist asja. Ta vaatas üle ka Venemaa sõjaväelaste majutuskohta, vestles sõdurite ja ohvitseridega.

Valgevenes asuvad Venemaa õhujõud, sh radarluurelennukid A-50U ja püüdurhävitajad MiG-31K, mille pardal on raketid Kinžal. Nende õhkutõusmisel antakse kogu Ukrainas alati õhuhäire.

Täna saatis Venemaa Valgevenesse uue 50 ühikust koosneva sõjatehnika ešeloni. Selles on veoautod, kütuseveokid ja õhutõrjerelvad. Sõidukitel on näha sümbolit Z, mida okupandid kasutavad sissetungil Ukrainasse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles