Hiina kaotas karantiininõude riiki sisenejatele

Copy
Pekingi rahvusvaheline lennujaam.
Pekingi rahvusvaheline lennujaam. Foto: Thomas Peter/Reuters/Scanpix

Hiina kaotas täna karantiininõude riiki sisenejatele, lõpetades sellega pea kolm aastat kestnud eneseisolatsioonipolitika Covid-19 leviku tõkestamiseks.

Hongkongis, mille piir Hiina emamaaga üle mitme aasta taas avati, valmistub üle 400 000 inimese lähinädalatel põhja poole reisima.

Peking loobus detsembris järsult rangest koroonastrateegiast, millega nõuti reisijate karantiini jäämist ja suleti terveid linnu.

Nullkoroonapoliitika avaldas negatiivset mõju Hiina majandusele ja tekitas ühikonnas rahulolematuse, mis viis üleriigiliste protestideni, kuni meetmeid leevendati.

Shanghai Pudongi rahvusvahelises lennujaamas ütles naine nimega Pang pühapäeval AFP-le, et on reisimisvõimaluste avanemisest elevil.

«Minu arvates on tõesti hea, et poliitika on nüüd muutunud, see on tõepoolest inimlik,» ütles ta.

«Minu meelest on see vajalik samm. Covid on normaliseerunud ja kõik hakkab laabuma.»

Hiinlased hakkasid välisreisideks plaane pidama juba detsembris, kui ametivõimud teatasid, et karantiininõue tagasipöördumisel tühistatakse.

Eeldatav Hiina reisijate tulv on viinud aga üle kümne riigi saabujatele koroonatesti nõuet kehtestama, sest maailma suurima elanike arvuga riigis on vallandunud ulatuslik nakkuslaine.

Hiina on nimetanud teiste riikide reisipiiranguid vastuvõetamatuks, ehkki ta ise tõkestab jätkuvalt välisturistide ja rahvusvaheliste tudengite riiki sisenemist.

Prognooside põhjal on oodata Hiina koroonapuhangu ägenemist kuukalendri aastavahetuse pühade ajal jaanuari teises pooles, kui miljonid hiinlased reisivad kõrge nakkustasemega suurlinnadest maakohtadesse vanematele külla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles