Vanuatu lähistel leidis aset võimas maavärin

Copy
Viienda kategooria orkaaniks paisunud troopilise tsükloni Pami hävitustöö Vanuatu pealinnas Port Vilas 2015. aastal. Pilt on illustreeriv.
Viienda kategooria orkaaniks paisunud troopilise tsükloni Pami hävitustöö Vanuatu pealinnas Port Vilas 2015. aastal. Pilt on illustreeriv. Foto: AFP/SCANPIX

Vanuatu saarestiku lähistel leidis pühapäeva õhtul aset võimas 7,0 magnituudine maavärin, teatas USA geoloogiateenistus.

Maavärina kese asus meres otse suurima saare Espiritu Santo põhjalahe lähedal ja umbes 400 kilomeetri kaugusel saarestiku pealinnast Port Vilast põhja pool.

Espiritu Santo saarel asuvast Hog Harbori külast pärit 22-aastane tudeng Kayson Pore ütles, et otsis koos poole tosina sõbraga rannast krabisid, kui maa värises.

«See oli väga tugev. Me ehmusime ja jooksime oma elu eest ja siis jooksime oma kodudesse,» ütles Pore telefoni teel uudisteagentuurile AFP.

Inimesed tundsid maavärinat ka Etafe saarel asuvas Port Vilas.

Algselt anti tsunamihoiatus Vanuatule, Uus-Kaledooniale ja Saalomoni Saartele, kuid see tühistati umbes poolteist tundi pärast maavärinat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles