Brasiilia võimud alustasid mässu uurimist

Copy
Brasiilia president Luiz Inacio Lula da Silva vaatab üle kahjustusi, mida eelmise presidenti toetajad tegid mässu käigus presidendipaleele, 8. jaanuaril 2023. a.
Brasiilia president Luiz Inacio Lula da Silva vaatab üle kahjustusi, mida eelmise presidenti toetajad tegid mässu käigus presidendipaleele, 8. jaanuaril 2023. a. Foto: Eraldo Peres/AP/Scanpix

Brasiilia võimud uurivad mässu, mille käigus tuhanded ekspresident Jair Bolsonaro toetajad tungisid kongressihoonesse, ülemkohtusse ja presidendipaleesse ning rüüstasid ja vandaalitsesid hoonetes.

Märatsejad soovisid enda sõnul sõjalist sekkumist, et tuua Bolsonaro tagasi võimule ja kukutada uus president Luiz Inácio Lula da Silva, vägivald meenutas kahe aasta tagust märatsemist Washingtoni Kapitooliumil.

Julgeolekujõud on kongressihoone ja teised valitsusasutused rüüstajatelt tagasi võtnud. Brasiilia justiitsminister Flávio Dino kinnitas, et olukord on kontrolli all ja mõistis hukka sissetungi käigus aset leidnud vandaalitsemise ja rüüstamise, mille tagajärgede kõrvaldamiseks kulub tema sõnul kuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles