WHO: Hiina nakkuslaine ei mõjuta Euroopat märkimisväärselt

Copy
Hiinast saabuvad reisijad koroonatesti järjekorras Incheoni rahvusvahelises lennujaamas Lõuna-Koreas.
Hiinast saabuvad reisijad koroonatesti järjekorras Incheoni rahvusvahelises lennujaamas Lõuna-Koreas. Foto: Ahn Young-joon/AP/Scanpix

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) teatas teisipäeval, et Hiina koroonaviiruspuhang ei mõjuta Euroopat tõenäoliselt märkimisväärselt.

«Hiina praegusel puhangul ei ole ilmselt märkimisväärset mõju Covid-19 epidemioloogilisele olukorrale WHO Euroopa piirkonnas,» ütles selle piirkonna direktor Hans Kluge. Samas rõhutas ta, et valvsust ei tohi kaotada. 

WHO Euroopa piirkonnas on 53 riiki, nende seas Venemaa ja Kesk-Aasia maad.

Kluge sõnul on mõistlik, et riigid rakendavad oma elanike kaitseks ettevaatusabinõusid, kuid ta rõhutas, et meetmed peavad olema teaduspõhised, proportsionaalsed ja mittediskrimineerivad.

Hiinas koroonapiirangute lõdvendamisele järgnenud nakkuslaine on üle koormanud riigi haiglad. Hiinale on haiguspuhangu tõttu reisipiirangud kehtestanud üle kümne riigi.

Euroopa Liidu eksperdirühm soovitas läinud nädalal bloki 27 liikmesriigil nõuda Hiinast saabuvatelt reisijatelt koroonaviiruse testi ja teha saabujate seas pisteliselt kontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles