Väidetavalt võitleb Wagneri palgaarmee Ida-Ukrainas Donetski oblastis Soledari ja Bahmuti pärast eriti innukalt seetõttu, et rühmituse juht Jevgeni Prigožin tahab iga hinna eest kontrollida sealseid soolakaevandusi. Miks ihaldab Prigožin aga üle 200 kilomeetri pikkust tunnelivõrgustikku Ida-Ukrainas?

Mõnes paigas suurejooneliselt kaunistatud Soledari soolakaevandused on võõrustanud nii klassikalise muusika kontserte kui ka jalgpallimatše, kuid Kremli käsilane Prigožin näeb neil ennekõike sõjalist väärtust ning ka Ukraina pelgab väidetavalt, kuidas võib Venemaa tunnelikompleksi ära kasutada, kui peaks selle enda kontrolli alla saama.

Alles läinud nädalavahetusel väitis Prigožin Telegramis, et soolakaevanduste hõivamine soodustaks Venemaa sõda Ukraina vastu, nimetades seda kirsiks tordil, vahendas Reuters.

Ühendkuningriigi kaitseministeerium ütles eilses olukorraülevaates, et ilmselt pelgavad nii Ukraina kui ka Venemaa, et vastane võib soolakaevanduste tunneleid ära kasutada rindejoone taha imbumiseks.

Kommentaarid (1)
Copy