IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK ⟩ Ukraina näitab Soledaris vastasest paremat tuletäpsust ja droonikäsitsemist

Igor Taro
Copy
Ukraina sõdurid eile Soledari lähedal Saksamaa haubitsaga Panzerhaubitze 2000.
Ukraina sõdurid eile Soledari lähedal Saksamaa haubitsaga Panzerhaubitze 2000. Foto: CLODAGH KILCOYNE / REUTERS / Scanpix

Lahingud Soledari linnas kestavad ning seni pole märke Ukraina üksuste taandumisest. Vene võidupropaganda on jätkuvalt aga ajast ees ning Wagneri palgaarmee juht Jevgeni Prigožin näitas pilti mingist koopast, mis asub Soledarist väljas, kirjutab Igor Taro eilse sõjapäeva kokkuvõttes.

Luhanski operatiivsuunal erilisi muutusi pole. Lõmani poole suunatud Vene üksused on mõnevõrra aktiivsust minetanud. Ukrainlased hoiavad seal samuti endiselt pigem rindejoone stabiilsust ja on äraootavad.

Üldiselt võiks Ukraina kommunikatsiooni operatiivsuundade vahel iseloomustada nii, et võimalikust pealetungist Kreminna või Svatove-Kreminna joonel kõneldakse pea iga päev – arutletakse kuidas see on ettevalmistamisel ning mida see võib kaasa tuua, kuid reaalselt kõige suuremad ettevalmistused käivad ilmselt kusagil mujal ja see jutt võib olla rohkem Vene okupantide närvi ajamiseks.

See siiski on ainult oletus ja ilmselt kasutab Ukraina vasturünnaku võimaluse ära kohe, kui see on tema enda võimaluste ja vastase võimaluste suhtes mõistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles