Sakslasi ärritab skandaali tõttu lahkunud ekspresidendi kopsakas pension

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Saksamaa president Christian Wulff abikaasa Bettinaga.
Endine Saksamaa president Christian Wulff abikaasa Bettinaga. Foto: SCANPIX

Endine Saksamaa president Christian Wulff pani küll eelmise kuu keskel ameti maha, kuid negatiivsest meediatähelepanust pole ta jätkuvalt pääsenud. Nimelt ärritab paljusid sakslasi asjaolu, et Wulff hakkab saama aastas 199 000 euro suurust pensioni.

17. veebruaril oli Wulff sunnitud tagasi astuma, kuna teda süüdistati Alam-Saksi liidumaa juhina ametis olles madalaintressilise laenu võtmise varjamises. Praegu tegelevad Hannoveri prokurörid nende süüdistuste uurimisega.

Ametist lahkudes tekkis Wulffil õigus aastasele pensionile, büroole, assistentidele ja isiklikule autojuhile – Saksa maksumaksjail tuleb selle eest tasuda aga ligi 288 000 eurot aastas, vahendab Deutsche Welle.

Paljud eeldasid, et skandaali tõttu lahkunud Wulff jääb riiklikust pensionist ja teistest hüvedest ilma, kuid siiski otsustati mehele lahkumishüvitist maksta.

Mõned ootasid ka seda, et Wulff ise vabatahtlikult hüvedest loobuks, kuid eelmisel nädalal teatas ajakiri Spiegel, et mees kavatseb siiski pensionit ja muid hüvitisi taotleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles