TEADUSLIKULT TÕESTATUD Greta Thunbergil oli õigus: väiksema riistvaraga mehed ihaldavad keskkonnavaenulikke autosid (4)

Copy
Mees vaatab Šveitsis välja pandud Ferrari sportautot.
Mees vaatab Šveitsis välja pandud Ferrari sportautot. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / Scanpix

Värske uuringu järgi ihaldavad mehed, kes tunnevad end oma peenise suuruse tõttu ebakindlalt – nagu viitas hiljuti keskkonnaaktivist Greta Thunberg –, tõesti võimsaid sportautosid ning mida lähemale nad jõuavad keskeale, seda selgemalt suundumus väljendub.

Teadustöö «Väikesed peenised ja kiired autod: tõendid psühholoogilise seose kohta» kätkes meeste veenmist arvama, et nende peenis on kas rohkem või vähem muljet avaldav kui tegelikult ning seejärel katsetati, kui väga nad soovivad hankida kiiret autot, vahendas Briti ajaleht The Times.

Tulemus oli ühene: kui mehed uskusid, et nende genitaalid on tavapärases suuruses, eelistasid nad ka tavapäraseid autosid. Teadlaste hinnangul näitab nende uurimus, et mehed püüavad kompenseerida n-ö ebasoodsaid esmaseid sugutunnuseid sekundaarsete sugutunnuste suurema näitamisega.

Autopargi võimsuse ja peenise suuruse teema kerkis hiljuti Rootsi kliimaaktivisti Greta Thunbergi ja kurikuulsa naistevihkaja Andrew Tate’i sotsiaalmeediavaidluses, kui Thunberg viitas, et bensiinijanuste autodega eputanud Tate’i saadab n-ö väikse noku energia.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles