President Biden kinnitas, et võtab salastatud dokumente tõsiselt (3)

Copy
Joe Biden.
Joe Biden. Foto: Chris Kleponis/Pool/CNP/ZUMA/SCANPIX

Valge Maja teatas Barack Obama ametiajast pärit salastatud dokumentide leidmisest president Joe Bideni eraresidentsis Delaware'i osariigis Wilmingtonis ja dokumente leiti ka Washingtoni mõttekojas, kus Bidenil oli büroo.

«Inimesed teavad, et ma võtan salastatud dokumente ja salastatud materjale tõsiselt,» ütles Biden täna.

"Me teeme täiel määral... koostööd justiitsministeeriumi uurimisega. Selle protsessi osana vaatasid mu advokaadid üle muud paigad, kus hoiti dokumente minu ajast asepresidendina ning nad jõudsid uurimisega ühele poole eile öösel."

"Nad leidsid mu kodus ja isiklikus raamatukogus hoiukohtades ja kartoteegikappides väikese arvu dokumente, millel oli salastatuse märge," ütles Biden.

"Justiitsministeeriumit informeeriti koheselt... Seega vaatame, kuidas see kõik edasi hargneb," ütles ta.

USA võimud uurivad ka endise presidendi Donald Trumpi väidetavat rikkumist seoses salastatud dokumentidega.

Biden kinnitas, et tema eraresidentsist leiti tõesti väike arv dokumente. See on viinud üleskutsetele viia läbi kongressi tasemel juurdlus.

Dokumentide avastamine Bideni kodust on poliitiliselt keeruline presidendile, kes on tõstnud esile oma kõrgeid eetilisi standardeid, samuti võib see muuta keerulisemaks Trumpi juurdlust.

Vabariiklasest esindajatekoja spiiker Kevin McCarthy ütles uudise peale, et kongressil tuleb juhtumit uurida, viidates justiitsministeeriumi juurdlusele Trumpi suhtes.

«Millal korraldab FBI haarangud Joe Bideni mitmetes majades,» kirjutas Trump varem oma sotsiaalmeedialehel Truth Social.

Bideni meeskonna sõnul on administratsioon alati tegutsenud vigade parandamise nimel, kui ametlike dokumentidega mingeid vigu avastatakse.

Trump hoidis oma Florida residentsis suures koguses dokumente pärast ametist lahkumist 2021. aastal. Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) viis ära umbes 11 000 dokumenti. Trump seisab silmitsi õigusemõistmise tõkestamise süüdistustega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles