HRW raport: sõna «ДЕТИ» pigem innustab Vene vägesid rünnakule (1)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Human Rights Watchi raporti kaanepildiks pandi mai alguses Mariupolist põgenenute auto, mille küljel olev kiri ütleb, et masinas on lapsed. 
Human Rights Watchi raporti kaanepildiks pandi mai alguses Mariupolist põgenenute auto, mille küljel olev kiri ütleb, et masinas on lapsed. Foto: Roman Pilipey/Epa/Scanpix

Maailma juhtiva inimõiguste eest seisva vabaühenduse Human Rights Watch (HRW) tänavuse aastaraamatu kaanel vaatavad Mariupolist evakueeritud lapsed välja autost, millele on kirjutatud «дети».

HRW tegevdirektor Tirana Hassan juhtis raporti avasõnades tähelepanu kannatustele, mida põhjustab autoritaarsuse esiletõus inimestele. «Ilmselge järeldus, mida teha 2022. aasta humanitaarkriiside jadast – alates Vene presidendi Vladimir Putini sihilikest rünnakutest Ukraina tsiviilisikute vastu ja Xi Jinpingi uiguuride vabaõhuvanglatest Hiinas ning lõpetades sellega, et Taliban pani miljonid afgaanid näljaohtu –, on see, et kontrollimatut autoritaarset võimu saadab inimkannatuste meri,» nendib Hassan.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles