Jaapani prokurörid esitasid kahtlusalusele Abe mõrva osas süüdistuse

Copy
Jaapani endise peaministri Shinzo Abe riiklikud matused Tokyos 27. september 2022.
Jaapani endise peaministri Shinzo Abe riiklikud matused Tokyos 27. september 2022. Foto: FRANCK ROBICHON/POOL/AFP/Scanpix

Jaapani prokurörid esitasid reedel endise peaministri Shinzo Abe tapmises kahtlustatavale mehele süüdistuse mõrvas ja relvakontrolli seaduste rikkumises.

Eelnevalt oli 42-aastasele mehele tehtud aeganõudev psühhiaatriline ekspertiis, et jõuda selgusele, kas talle saab esitada süüdistuse, kinnitasid Jaapani ajaleht Yomiuri ning agentuur Kyodo News .

Tetsuya Yamagami peeti kinni vahetult pärast seda, kui Jaapani endine peaminister eelmise aasta juulis riigi lääneosas Nara linnas valimiskampaania üritusel esinedes maha lasti.

Nara prokuratuur eelistas AFP küsimustele mitte vastata.

Ajakirjanduse väitel tunnistas Yamagami Abe mõrva üles. Väidetavalt tappis ta endise peaministri tema sidemete tõttu ühendamiskirikuga, mida tulistaja vihkas.

Yamagami ema oli seotud kirikuga ning tegi organisatsioonile aastate jooksul märkimisväärselt annetusi, mis mõjutasid pere elukvaliteeti.

Ühendamiskirik mõistis Abe mõrvamise hukka ja eitas süüdistusi, et on kasutanud sunniviisilise rahakogumise taktikat oma liikmete seas.

Abe ise ei olnud kiriku liige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles