Jēkabpilsis evakueeritakse inimesi kriitilisele tasemele kerkinud Daugava tulvavete eest

BNS
Copy
Üle kallaste tõusnud Daugava jõgi Jēkabpilsi maakonnas.
Üle kallaste tõusnud Daugava jõgi Jēkabpilsi maakonnas. Foto: Ivars Soikâns / LETA / Scanpix

Lätis Jēkabpilsis oli täna hommikul kell 8.20 Daugava veetase 8,30 meetrit üle nullmärgi ja vaid kümme sentimeetrit alla kriitilise 8,40 meetri, teatas Läti keskkonna-, geoloogia- ja meteoroloogiakeskus.

See tähendab, et oodata on ulatuslikku, eluohtlikku üleujutust ja vaja on evakueeruda. Liikumine on raskendatud, sest elektri- ja veevarustus, telekommunikatsiooniühendus on halvatud. Elanikel soovitatakse lahkuda ohtlikelt aladelt ja järgida kõiki vastutavate asutuste juhiseid.

Eile hilisõhtul pärast operatiivkoosolekut üllitas Jēkabpilsi linnapea Raivis Ragainis lühikese videopöördumise, kutsudes üles mitte lükkama evakueerimist viimasele hetkele, mil see võib osutuda väga keeruliseks, päästjate elule ohtlikuks või isegi võimatuks.

Täna hommikul teatas omavalitsus, et tulvavesi voolab jätkuvalt Jēkabpilssi. Riia ja Pļaviņu tänava kanalisatsiooni kaevudest tõusev vesi ujutab üle kaitsetammiga külgnevaid tänavaid.

Seoses veetaseme järsu tõusuga Jēkabpilsis peatati üleujutusohtlikes piirkondades asuvates õppeasutustes tegevus.

Linna munitsipaalettevõte teatas, et olukorda arvestades on firma tehnika ja inimressurss suunatud kriitilistesse piirkondadesse üleujutustega võitlema, mistõttu nad praegu eramajade keldritest vett ei pumpa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles