Arahhamia: juba kümme Venemaad toetavat ülemraada saadikut on jäänud mandaadita (1)

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi partei Rahva Teener parlamendifraktsiooni juht David Arahhamia.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi partei Rahva Teener parlamendifraktsiooni juht David Arahhamia. Foto: Michael Buholzer/Keystone/AFP/Scanpix

Praeguseks on mandaadi kaotanud kümme Ukraina ülemraada saadikut, neist kuus on endise fraktsiooni Opositsiooniplatvorm – Za Žittja juhid, teatas  erakonna Rahva Teener parlamendifraktsiooni juht David Arahhamia.

«Ülemraada puhastub Putini jüngritest. Tänase seisuga on oma mandaadi kaotanud kümme saadikut. Kuus on Opositsiooniplatvormist ja veel neli on nende poliitiliselt orbiidilt,» kirjutas ta Telegramis pärast parlamendi tänast istungit.

Samas märkis Arahhamia, et selliseid inimesi tuleb veelgi, nii õiguslikul kui ka põhiseaduslikul viisil.

«See võtab rohkem aega, kui me ise sooviksime. Samas ei anna see kollaborantidele võimalust edasi kaevata,» rõhutas ülemraada saadik.

Ülemraada langetas otsuse võtta endise Opositsiooniplatvormi fraktsiooni saadikutelt Andri Derkatšilt, Viktor Medvedtšukilt, Tarass Kozakilt ja Renat Kuzminilt mandaadid seoses neilt Ukraina kodakondsuse võtmise seadlusega.

Samuti võeti mandaat fraktsioonita rahvasaadikult Andri Aksjonovilt tema enda avalduse alusel.

Varem võttis ülemraada saadikumandaadi Vadõm Rabinovitšilt ja Ihor Vassõlkovskilt. Lisaks toetas nõukogu rahvasaadikute Julia Ljovotškina, Ilja Kõva ja Vadõm Novõnskõi volituste ennetähtaegset lõpetamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles