Saksa meedia: kaitseminister Lambrecht plaanib tagasi astuda (8)

Copy
Saksamaa kaitseminister Christine Lambrecht.
Saksamaa kaitseminister Christine Lambrecht. Foto: Johanna Geron/REUTERS/Scanpix

Saksamaa kaitseminister Christine Lambrecht plaanib lähiajal teatada tagasiastumisest, vahendas väljaanne Bild tuginedes mitmetele lähedalseisvatele allikatele.

Bildile teadaolevalt on otsus ametikohalt tagasi astuda Lambrechti enda soov, mitte aga valitsusesisese surve tulemus. Eeldatavasti annab kaitseminister sammust ametlikult teada järgmisel nädalal. Väidetavalt on nii valitsuses kui ka sotsiaaldemokraatlikus erakonnas juba arutatud ka võimalikku asemikku: potentsiaalse järgmise kaitseministrina tuuakse välja Bundestagi relvajõudude volinikku Eva Högl'i.

Nii Bild kui ka Süddeutsche Zeitung toovad Lambrechti viimase ebaõnnestumisena esile uue aasta esimestel päevadel tekkinud skandaali, kus Lambrecht sai sotsiaalmeediasse postitatud uusaasta videopöördumise tõttu terava kriitika osaliseks.

Berliini tänavatel ilutulestikukärgatuste taustal vaevukuuldavalt mõtiskles minister aasta üle, kus «Euroopa südames möllas sõda».

Lambrechti Instagrami-kontole postitatud videos ütleb minister, et Ukraina konflikt on «toonud palju erilisi kogemusi» ning «kohtumisi huvitavate inimestega».

Ministri uusaastapöördumine «ei tabanud õiget tooni» ja jättis mulje sõjast kui «põnevast professionaalsest kogemusest», kirjutas päevaleht Tagesspiegel.

Päevalehe Bild hinnangul «häbistas» minutipikkune mobiilivideo Saksamaad.

Kantsler Olaf Scholzi sotsiaaldemokraatlikku parteisse kuuluv Lambrecht on varemgi pälvinud ajakirjanduses palju kriitikat oma reageerimise tõttu Venemaa sissetungile Ukrainasse ning Saksamaa aeglase toetuse tõttu Kiievile.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles