Leedu gaasitoru parandamiseks kulub kuni kaks nädalat

LETA/BNS
Copy
Töölised uurimas gaasitoru plahvatuse paika Pasvalyse piirkonnas.
Töölised uurimas gaasitoru plahvatuse paika Pasvalyse piirkonnas. Foto: Janis Laizans/reuters/Scanpix

Plahvatuses kannatada saanud torujuhtme parandustöödeks kulub Leedu energeetikaministri Dainius Kreivyse sõnul üks kuni kaks nädalat.

Gaasitarned Leedust jätkuvad pärast gaasijuhtme plahvatust Pasvalyse rajoonis paralleeltoru kaudu, ütles Kreivys eile õhtul telefonivestluses oma Läti kolleegile Raimonds Čudars.

Minister möönis samas, et gaasijuhtmeplahvatus on Läti jaoks tundlik teema, kuna see on peamine torujuhe, mille kaudu gaas Leedust Klaipedast Lätisse jõuab.

Gaasijuhtme plahvatuse Leedus põhjustas tõenäoliselt tehniline viga, ütles Leedu süsteemihalduri juht täna.

«Üks võimalik põhjus on defektid torujuhtme keevises, kuid uurimine peaks andma mõne päeva jooksul vastuse,» ütles süsteemihalduri AB Amber Grid juht Nemunas Biknius. «Ma ei usu, et tegemist oli tahtliku tegevusega, pean seda õnnetuseks.»

Kannatada saanud gaasijuhe ühendab Klaipeda sadamat Lätiga. Paralleelne torujuhe plahvatuses kannatada ei saanud ja gaasitarned jätkuvad selle kaudu.

Čudars ütles, et Läti ministeerium loodab saada oma Leedu kolleegidelt infot juhtunu kohta, kuid esialgsetel hinnangutel võib öelda, et plahvatusega tekkinud probleemi lahendamiseks võib kuluda mitu nädalat.

Minister märkis varem, et Leedult saadud esialgse info kohaselt oli tegemist tehnilise vahejuhtumiga.

Čudarsi sõnul on praegu Läti Inčukalnsi gaasihoidlas piisavalt maagaasi klientide vajaduste rahuldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles